Финалистите в тазгодишното издание на международния конкурс “.eu уеб награди“ ще станат ясни на 16 август

Offnews Последна промяна на 12 август 2021 в 16:26 351 0

computer

 

България е на трето място по брой номинации. Европейската домейн зона .eu навършва 15 години през тази година и се радва на повишен интерес

 

Международният конкурс “.eu уеб награди“ (The .eu Web Awards) приключи набирането на кандидати и предстои финалистите да бъдат обявени на 16 август. В надпреварата могат да участват всички собственици на сайтове с .eu и .ею домейни, а организатор е официалният регистър на тези интернет имена – EURid. Конкурсът има за цел да даде шанс на най-добрите проекти с европейски домейни да се откроят и да получат международна известност.

 

През тази година общо 162 номинации от 28 държави са събрали 12 943 гласa. Добра новина за България е, че страната ни се нарежда на трето място по брой уникални номинации – общо 15 или 9.26% от всички. Пред нея са само Белгия и Италия с по 23 (всяка по 14.20%). На четвърто място е Гърция с 8 номинации (4.94%), а челната петица по този показател се допълва от Австрия със 7 (или 4.32 процента). Най-много номинации има в категория The Laurels (Лауреати) – 55, следвана от The Leaders (Лидери) – 34 и The Better World (По-добър свят) – 30. В категория The Rising Stars (Изгряващи звезди) има 23 кандидатури, в The House of .eu (Домът на .eu) – 13, а в Best of .ею or .ευ (Най-доброто от .ею или .ευ) – седем.

 

Междувременно от най-голямата българска хостинг компания СуперХостинг.БГ отчитат нарастване на интереса на българските собственици на сайтове към домейните в зоната .eu. Повишеният интерес към .eu домейните се наблюдава на фона на цялостния ръст в създаването на уебсайтове и онлайн магазини, както и в повечето други дигитални услуги и продукти. Пандемията от COVID-19 и свързаните с нея изисквания за изолация доведоха до ускорена дигитализация на малкия и средния бизнес у нас и ръстът в интереса към .eu домейните е част от тази тенденция.

 

Той се случва в момент, когато .eu домейните навършват 15 години от своето създаване - период, за който тази домейн зона е оказала значително въздействие върху онлайн пазара и се е наложила като една от най-популярните у нас.

 

“.eu домейнът позиционира един бизнес като европейски, показва неговия мащаб и обхват. В същото време той играе ролята на своеобразен знак за качество и обвързва проектите, които го изберат, с високите европейски стандарти. Не на последно място, това е един от най-защитените домейни с много високо ниво на сигурност” - описва част от предимствата Цветелина Ненкова, маркетинг мениджър на СуперХостинг.БГ.

 

По случай годишнината на европейската домейн зона, хостинг компанията обяви промоция, която дава възможност за закупуване на .еu домейн на цена от 4.75 лв. за цяла година. Всеки, който желае, може да се възползва от кампанията до 31 август.

 

.eu домейните са подходящи за всякакви организации и фирми, които са експортно ориентирани и имат обхват на дейността си в цяла Европа, както и за всички европейски граждани. Тази домейн зона е добър избор и за дейности, свързани с европейски проекти и програми за финансиране, европейска администрация, както и разнообразни консултантски дейности. Разширението е знак за качество и символ на доверие, както и възможност една компания да достигне едновременно до много национални пазари на Стария континент. В допълнение .еu домейните са гаранция за сигурност. Те притежават редица услуги за допълнителна защита, включително ограничаване възможностите да бъдат променяни от трети страни.

 

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !