Apple изплаща милиони в компенсация на студентка

Offnews Последна промяна на 07 юни 2021 в 12:37 5220 0

iPhone iOS 14.5

Apple е постигнала споразумение с 21-годишна студентка за изплащане на обезщетение в размер от милиони долари. Студентката е изпратила своя iPhone за ремонт през 2016 г., а от там служители на компанията са качили във Facebook профила ѝ лични снимки и клипове.

Това се е случило от центъра за ремонти на Apple в Калифорния, който се управлява от подизпълнител на компанията, Pegatron. Apple се гордее с отдадеността си по отношение на защитата на личните данни.

В този случай обаче приоритетите ѝ не са били спазени от подизпълнителя. Около 10 снимки и клипове от библиотеката в телефона на студентката са били споделени онлайн от техниците, които са извършвали ремонта.

Заведеното срещу Apple дело е за навлизане в личния живот и нанасянето на емоционална щета. Замесените в случая служители на Apple са били уволнени.

В споделеното съдържание има снимки в процес на събличане, както и видео включващо секс. Те са били публикувани в нейния Facebook профил и са били премахнати чак след като нейни приятели са ги видели и са ѝ съобщили.

В изявление пред The Telegraph от Apple споделят, че когато са научили за случая през 2016 г., веднага са предприели съответните мерки. Един от основните проблеми е, че компанията изисква всеки, който изпраща устройство за ремонт, да го предоставя без парола.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !