Лесен начин за увеличаване производителността на ОС Windows 11

Offnews Последна промяна на 04 февруари 2022 в 16:32 4491 0

Windows-11-RAM-usage

В ОС Windows 11 има редица функции и настройки, които са задействани по подразбиране. За да се повиши скоростта на работа на операционната система някои от тях могат да бъдат изключени, особено ако се използва по-стар компютър с малко оперативна памет. Като първа стъпка се предлага от таскбара да бъде премахната иконката на приложението Microsoft Teams, която дава бърз достъп до основните функции на платформата.

Освен Teams, в ОС Windows 11 бе добавено новото приложение Widgets board, иконката на което също е прикрепена към таскбара, но едновременно с това те присъстват и в основното меню.

Бившият служител на Майкрософт Майкъл Нихаус (Michael Niehaus) сподели как може да бъде увеличена производителността на Windows 11. Неговият съвет е тези две иконки да бъдат премахнати от таскбара. Оказа се, че уиджетите и Microsoft Teams стартират процеса WebView2 във фонов режим. WebView2 е част от Microsoft Edge и е необходим за приложенията в Windows 11. В редица случаи тези процеси изискват много големи ресурси.

От друга страна Widgets board стартира процеса WebView 2 само при кликване върху иконката на приложението и при прегледа на лентата с новините. Само че Teams използва ресурсите на системата дори и без каквито и да било активни действия от страна на потребителя. Когато неговата иконка се намира върху таскбара на Windows 11 той стартира във фонов режим различните действия, необходими за логване в онлайн услугата. Process Explorer например, много добре показва деветте стартирани процеса, пряко свързани с Teams. Най-важното в този съвет е, че тези процеси не се стартират след премахването на иконката на Teams от таскбара.

По този начин намалява използването на оперативната памет, а бързодействието на компютърната система се увеличава.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !