X тества три нива на платен абонамент

Павлин Луканов Последна промяна на 09 октомври 2023 в 11:49 593 0

X social media

Снимка X/Elon Musk

X тества три нива на платен абонамент

След като придоби Twitter, Илон Мъск, предприе редица действия, с които цели извеждането на социалната мрежа на печалба. Той заложи на значително разширение на абонаментния план Blue, направи редица други промени и дори смени името на платформата, която от известно време вече се казва X.

От известно време има слухове за това, че X може да добави повече платени услуги, като в процес на тестове са три такива нива. Засега липсват значителни детайли в това направление, но изглежда различните опции ще са свързани с количеството реклами, които потребителите виждат в платформата.

За тестовете научаваме от преглед на кода на приложението за iOS от страна на разработчика и лийкър @aaronp613. Изглежда те ще са разпределени както следва, Basic, Standard и Plus, като това се потвърждава и от анализ на Bloomberg. Потребителите с абонамент Basic ще продължат да виждат стандартното количество реклами, а при тези със Standard рекламите ще са намалени на половина. В момента такава е ситуацията за абонатите на плана Blue. Що се касае до потребителите с план Plus, за тях няма да се показват каквито и да е реклами, а това ще им предостави безпроблемен изглед към публикациите от потребители и организации.

Засега няма индикации за това какви ще са цените на плановете. Иначе наскоро стана ясно, че Meta планира въвеждането на платен абонамент за потребителите на Facebook и Instagram в Европа, които не желаят да бъдат таргетирани от реклами и да гледат реклами. Цената на този абонамент може да е до 17 долара месечно.

Да се върнем обаче към плановете на X. Отвъд възможните имена и ограничаване на реклами, няма индикации какво друго ще предложат тези опции за потребителите, които решат да плащат. Също така предстои да видим дали ще бъде прибегнато и към решението за задължително абониране за използване на услугата. Логически погледнато, ако базовият план включва същото количество реклами като сегашния безплатен, изглежда безплатната опция ще изчезне или може да включва повече реклами.

Припомняме, че наскоро Илон Мъск беше чут да коментира, че X ще се превърне в платформа с изцяло платен достъп. Възможно е в бъдеще потребителите да могат да използват мрежата само с някой от посочените по-горе абонаменти. Интересно е как всичко това се вписва в идеята на Мъск за X като приложение за всичко, която изглежда бива разработвана в момента. При положение, че достъпът до платформата стане изцяло платен е доста вероятно болшинството от потребителите да се откажат да я използват.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !