Вече няма резервни части за вносните автомобили в Русия

Offnews Последна промяна на 31 март 2022 в 10:44 2055 0

TASS_51555561-pic_32ratio_900x600-900x600-66553

Липсват необходимите компоненти за автомобилите на Volkswagen, Skoda и Porsche, BMW, Mercedes-Benz, Jeep и Mazda.

Руските медии започнаха да съобщават, че в складовете на местните автомобилни дилъри вече няма оригинални резервни части и консумативи. Заради наложените санкции след руската инвазия в Украйна, вече няма никакви резервни части за чуждестранните автомобили. Автомобилните центрове започнаха да предупреждават своите клиенти, че повече не могат да извършват гаранционни ремонти и че не знаят кога ще има нови доставки на необходимите консумативи и компоненти.

Поради липсата на оригиналните маркови части дилърите започнаха да предлагат използвани и неоригинални компоненти. Адвокатите от своя страна предупреждават, че собствениците на тези автомобили могат да доведат до фалит търговците на автомобили чрез завеждането на масови съдебни дела с искане за плащане на неустойки и връщане на парите, дадени за закупуването на автомобила.

Преди няколко дни се появи информация, че забраната за доставки на резервни части за Русия може да доведе до увеличаване кражбите на вносните автомобили, които веднага се разглобяват и се разпродават на части. Едновременно с това е напълно възможно да се появят мошеници, които инсценират катастрофа с цел да получат парично обезщетение от застрахователните компании, което няма да е малко, понеже има независещи от собственика проблеми с ремонта на тези автомобили поради липсата на резервни части.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !