Samsung започва да произвежда microLED екрани в Словакия

Offnews Последна промяна на 17 май 2022 в 13:48 1036 0

Hackers leak 190GB of alleged Samsung data, source code

Нови данни от DIGITIMES Asia потвърждават, че Samsung Electronics е започнала производството на комерсиални microLED дисплеи във фабриката си в Словакия. Производството е започнало в началото на май и вече са постигнати оптимални обеми.

Съоръжението е същото, в което преди бяха произвеждани Neo QLED и QLED телевизори. За да се справи с повишеното търсене в световен мащаб, Samsung са решили да започнат производството на комерсиални microLED дисплеи. Това вече се случва и в заводите на компанията във Виетнам и Мексико.

Комерсиалната версия на microLED дисплеите се използва основно в търговски и обществени обекти като молове, летища, магазини и за външна реклама. Според наличните данни Samsung Electronics планира пускането на microLED телевизори през второто полугодие на 2022 г. Те ще се произвеждат във Виетнам.

Предходни слухове сочеха, че компанията планира да започне производството на 89-инчовия microLED телевизор през настоящия месец. Заради проблеми обаче това е отложено за третото тримесечие. Производственият процес е по-труден заради по-малките чипове използвани от microLED.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !