През 2025 година излиза първият електромобил на BMW с батерии с твърд електролит

Offnews Последна промяна на 26 април 2021 в 09:41 5433 0

BMW

Германският автомобилен производител BMW обяви новата си стратегия за електрификация на всички свои нови модели, както и за намеренията си да създаде акумулаторни батерии от ново поколение с твърд електролит. Компанията обеща да покажа първия модел на акумулаторен блок с батерии с твърд електролит към 2025 година, а към 2030 година да започне серийното производство на тези батерии от ново поколение. Най-характерната черта на тези захранващи елементи е, че тяхната енергийна плътност е с 50% по-висока от използваните към днешен ден литиевойонни решения.

BMW си е поставила две основни цели: новите батерии с твърд електролит да бъдат специално адаптирани за използване в електромобилите и при серийното производство, тяхната себестойност да бъде възможно най-ниска. По този начин цената на новите електромобили на BMW ще бъде съпоставима с тази на съвременен автомобил с мощен двигател с вътрешно горене.

"Ние разработваме акумулаторната батерия на бъдещето: тя ще бъде мощна, безопасна, рентабилна и удобна за вторично преработване. Всичко това ще бъде създадено в рамките на новите европейски правила за опазване на околната среда" - заяви Франк Вебер, един от топ мениджърите на BMW.

BMW класифицира своите нови батерии с твърд електролит като захранващи елементи от седмо поколение, по условната скала, разработена от самата германска компания, като според тази скала към днешен ден BMW използва батерии от пето поколение.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !