Пазарната капитализация на Microsoft превиши два трилиона щатски долара

Offnews Последна промяна на 10 април 2021 в 09:43 5934 0

Microsoft approaches $2 trillion in market value

Съвсем скоро се очаква Microsoft да стане втората компания в историята на САЩ, пазарната капитализация на която е над 2 трилиона щ. долара, съобщи аналитичната компания Markets Insider.

По време на борсовите търгове в четвъртък курсът нациите на корпорацията от Редмънд се повиши с 1%, в резултат от което пазарната цена на софтуерния гигант достигна рекордните 1,9 трилиона щ. долара. Microsoft може да премине тази психологическа бариера, която Apple прехвърли през месец август миналата година, ако неговите акции нараснат с още 5%.

През 2020 година пазарната капитализация на Microsoft се увеличи с рекордните 60%, а през изтеклите месеци на тази година софтуерният гигант добави още 17%. От 2014 година, когато Сатя Надела смени Стив Балмър като генерален директор, корпорацията поскъпна над пет пъти, което е един великолепен резултат.

Засега Microsoft не може да претендира да бъде най-скъпата компания в САЩ, акциите на която се търгуват на борсата. Да си припомним, че пазарната капитализация на Apple също в четвъртък бе на ниво 2,2 трилиона щ. долара, а през месец януари пазарната цена на корпорацията от Купертино за кратко време прехвърли 2,4 милиарда щ. долара.

Най-близко до Microsoft по отношение на пазарната капитализация са Amazon и Alphabet с пазарна цена съответно 1,7 трилиона и 1,5 трилиона щ. долара.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !