Новата технология на Navitas тройно намалява времето за зареждане на електромобилите

Offnews Последна промяна на 08 февруари 2022 в 17:54 459 0

hand-charging-pump-electric-vehicle

Ирландският производител на най-различни зарядни устройства Navitas Semiconductor се прехвърли от мобилната електроника към електрическия транспорт, за да модернизира инфраструктурата за зареждането на електромобилите. Компанията използва нов тип полупроводникови елементи от галиев нитрид, които ускоряват зареждането на акумулаторните блокове минимум три пъти. Засега технологията не е широко разпространена, но компанията получи 100 милиона щ. долара инвестиции и изгради изследователски център в Шанхай, за да може максимум до 2025 година да представи своето решение на пазара.

"Това което правим с 50 ватовите зарядни за смартфони, таблети и лаптопи възнамеряваме да направим и със зарядните станции за електромобили с мощност 20 хиляди вата" - заяви генералният директор на Navitas Джин Шеридан в интервю за CNBC.

Генералният директор на компанията допълни, че във всичките проекти на Navitas се използва химическият елемент галий, който се образува при преработването на други метали, но почти не се използва в промишлеността. Чрез своята патентована технология компанията съединява галия с азот, като новото вещество може да се използва за изготвянето на нов тип полупроводници. Navitas подчертава, че чиповете от галиев нитрид работят до 20 пъти по-бързо в сравнение със силиция. При това те осигуряват тройна по-висока зарядна мощност и три пъти по-бързо зареждане при двойно по-малки размери и тегло на зарядната станция.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !