Nokia ще предлага абонаментни облачни софтуерни решения

Offnews Последна промяна на 17 ноември 2021 в 12:49 295 0

building-392706_960_720

Nokia обяви плановете си за създаване на облачно-базирана софтуерна абонаментна услуга за телекоми. Решението ще предоставя услуги като анализи, защита и управление на данни.

Много технологични компании преминават към абонаментен модел за сметка на еднократно закупуване с цел постигането на по-предсказуеми приходи, посочват от Reuters. Част от софтуерното портфолио на Nokia ще се предлага с абонамент още от настоящата година.

През 2022 г. обаче се очакват и нови услуги от компанията, които ще са по този модел. Идеята за преминаването към тази схема датира още от създаването на софтуерното подразделение на компанията през 2016 г.

Старши вицепрезидентът на Nokia, Марк Бън, споделя в интервю, че чак сега се предприема преминаването към популярния модел. Според Reuters облачно базираните софтуерни платформи могат да намалят разходите.

Освен това те са по-лесни за внедряване и управление, като потребителите могат да ги изпробват преди да инвестират в дългосрочен план. Nokia изглежда има за цел пазар от около 3.1 милиарда долара за период до 2025 г.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !