Илон Мъск прави пълно ребрандиране на Twitter

Стоян Ненов Последна промяна на 24 юли 2023 в 08:53 747 0

Elon Musk X

Снимка Twitter/Elon Musk

Илон Мъск заговори за пълно ребрандиране на Twitter

Илон Мъск обяви, че подготвя пълно ребрандиране на Twitter, което включва смяна на логото и „постепенно сбогуване с всички птици“. Компанията ще замени популярната „синя птица“ със стилизиран Х, като все още не е ясно дали ще се сбогува и с името си.

През почивните дни Мъск обяви в профила си, че X.com вече сочи към Twitter.com, като още в понеделник може да сложи и временно лого преди да разкрие официалното. Той призова и потребителите да предложат свои идеи за лого, като има само едно изискване – да е Х.

Той иска логото да изглежда „износено“ , за да „символизира малките недостатъци, които всички имаме и ни правят уникални“. Милиардерът казва, че „скоро ще се сбогуваме с бранда на Twitter и постепенно с всички птици“.

Ходът е донякъде очакван, тъй като, за да придобие Twitter, Мъск основа компанията X Inc., която стана собственик на социалната мрежа. След това заяви, че X ще бъде суперприложение – платформа, която предлага голям набор от услуги, а Twitter ще бъде основата на всичко това. Това подсказва, че най-вероятно и името на Twitter ще отиде в историята.

Изпълнителният директор на Twitter Линда Якарино също коментира в профила си, че планът за ребрандиране е в ход. „Изключително рядко нещо е – в живота или в бизнеса – да получите втори шанс да направите ново голямо впечатление. Twitter направи огромно впечатление и промени начина, по който общуваме. Сега X ще отиде по-далеч, трансформирайки глобалния градски площад. X е бъдещото на неограничена интерактивност – съсредоточена върху аудио, видео, съобщения, плащания/банкиране – създавайки глобален пазар за идеи, стоки, услуги и възможности. С помощта на AI, X ще ни свърже по начини, които тепърва започваме да си представяме“, пише Якарино.

За разлика от Мъск, който досега коментира само логото и колко много харесва буквата Х, Якарино казва малко повече неща: „Години наред феновете и критиците настояваха Twitter да мечтае по-голямо, да въвежда по-бързи иновации и да реализира големия си потенциал. X ще направи това и още. Вече започнахме да виждаме X да се оформя през последните 8 месеца чрез нашите бързи стартирания на функции, но тепърва започваме. Няма абсолютно никакви ограничения за тази трансформация. X ще бъде платформата, която може да достави, ами...всичко. Илон и аз очакваме с нетърпение да работим с нашите екипи и всеки един от нашите партньори, за да предложим X на света“, пише тя.

Засега нито Якарино, нито Мъск казват по-конкретни срокове за ребрандирането и плановете на Х. Той коментира единствено, че „Х идва“ Очакванията са то да започне още тази седмица, като ще включва и потенциална смяна на дизайна на интерфейса. Мъск вече пусна и анкета, която пита потребителите дали искат основният цвят на интерфейса да е черен или да остане бял като сега.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !