ClimAccelerator Black Sea Bulgaria прие още 5 компании за борба с климатичните ефекти

Акселераторската програма е част от публично-частното партньорство EIT Climate-KIC и в България се организира от Innovation Starter

Юлиян Арнаудов Последна промяна на 09 октомври 2022 в 12:57 768 0

ClimAccelerator Black Sea Bulgaria

Снимка ClimAccelerator Black Sea Bulgaria

ClimAccelerator Black Sea Bulgaria

Стартъп проектите с екологична насоченост, които получават финансиране от акселератора ClimAccelerator Black Sea Bulgaria стават общо 16. В първите дни на октомври, към вече одобрените компании се присъединяват още пет. Те са част от т.нар. „Фаза 3“ за финансиране, която включва дружества, които се намират на ниво „ускорен растеж“.

Петте компании вече имат изградени бизнеси, но търсят подкрепа, за да могат да увеличат темпа си на растеж. Сред тях са такива насочени към крайни продукти за консумация, като ресторант за веган храна Edgy Vegyy и био ферма за производство на люти чушки и люти продукти HotFarm. Но сред избраните има и три по-технологични. Първата е MeteoStorm, която предлага метеорологични станции и алгоритъм са суперточна прогноза за времето и климатични промени. Втората е Senstate - компания за технологии в областта на околната среда (EnvTech), която предлага базирани на данни екологични и интелигентни градски решения за подобряване на екологичната среда и ефективността на градовете.

На тях ще им се осигури менторска програма за намиране на финансиране, както и организиране на срещи с потенциални инвеститори и бизнес ангели. Победителите от предишните „Фази“ и техните възможности можете да проследите тук.

ClimAccelerator Black Sea Bulgaria е регионална програма за ускоряване и финансиране на еко-иновации, която допринася за екологичната устойчивост и намаляването на емисиите въглероден диоксид в атмосферата. Тя се финансира от публично-частното иновационно партньорство EIT Climate-KIC на Европейския съюз (ЕС). В България проектът се реализира от Innovation Starter Accelerator, като част от консорциум Румъния-България, с водещ партньор Impact Hub Bucharest.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !