Бременна служителка на Amazon се оплака, че са я накарала да събира боклука сама

Offnews Последна промяна на 19 май 2022 в 10:39 885 0

clickdimensions

Двама служители на Amazon подадоха жалби срещу компанията в Националния съвет по трудови отношения (NLRB). Оплакванията са за нелоялни трудови практики в компанията, включително и че бременна служителка е била заставена да прибира фасове от цигари, счупени стъкла и други изхвърлени боклуци на паркинга в склад в Ливърпул.

Ашли Мърсър е съобщила пред трудовия съвет, че нейният мениджър я е изпратил сама и без вода или слънцезащитен крем в ден, когато температурата е била над 27 градуса. В добавка, тогава служителката на Amazon е била бременна в шестия месец, което допълнително влошава ситуацията.

В жалбата се включва и друг служител на Amazon - Джейсън Мейн, който съобщава, че е уволнен заради усилията си да организира работниците в склада да си търсят правата. И Мърсър, и Мейн са участвали в агитация от името на Амазонския трудов съюз (ALU) в различни складове на технологичната компания в Ню Йорк.

Amazon е един от най-големите работодатели в частния сектор в САЩ с над 1.1 млн. служители от цялата страна. За пръв път през април тази година голямата корпорация се сблъсква с организирано представителство на работниците си, което се сформира в условията на недостиг на работна ръка и нарастващи оплаквания от условията на труд.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !