Вижте следващото поколение Augmented Reality очила на Google

Offnews Последна промяна на 12 май 2022 в 10:32 4758 0

google AI glass

Десетилетие след като Google Glass направи своя дебют на I/O 2012, компанията представи следващото поколение Augmented Reality очила на I/O 2022. По време на демонстрацията прототипът успява да преведе разговор от английски на испански език, позволявайки на неанглоговорящ клиент да проведе разговор със служител на Google.

Все още не е ясно кога компанията ще пусне очилата на пазара, както и дали крайният им интерфейс ще изглежда точно като показания на конференцията. Със сигурност обаче те ще допринесат за разширената реалност с възможността потребитeлят да вижда езиците, преведени точно пред очите си.

Преводът на живо на всяка изговорена дума определено е много практично приложение за AR очила, което до сега никой не беше предложил. То вероятно би накарало много потребители да пренебрегнат опасенията, свързани с поверителността, които са присъщи на технологията.

Докато новите очила на Google не станат истински продукт, който можем да тестваме, няма как да знаем колко добре могат да работят те на практика. Но визията на Google, показана на I/O, ако се реализира, би била невероятно полезна.

Вижте повече в прикаченото видео:

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !