Вторият тест на витлото на марсианския дрон Ingenuity бе напълно успешен

Offnews Последна промяна на 17 април 2021 в 10:10 5611 0

mars-helicopter-pre-flight-web

На 16-ти април специалистите от лабораторията за реактивно движение на НАСА (Jet Propulsion Laboratory, JPL) обявиха, че марсианският дрон Ingenuity успешно е преминал новите тестове на завъртането на перките на неговото витло при високи обороти. За да бъде вторият тест успешен, експертите на НАСА са изпратили важно обновяване за дрона, което е добавило няколко нови команди в подготвената в земни условия тестова програма на малкия хеликоптер.

Датата на първия полет на Ingenuity засега не е обявена и това е следващата стъпка в мисията на дрона. Очакванията са първият исторически полет над повърхността на Марс да бъде осъществен следващата седмица.

Специалистите на JPL продължават да обновяват софтуера на дрона. Оказа се, че е необходима незначителна модификация на програмното осигуряване за управление на полета. Новата версия на софтуера за Ingenuity вече бе тествана в земните лаборатории на НАСА и сега започна прехвърлянето на необходимите файлове към намиращия се в орбита около Червената планета американски сателит, откъдето те ще бъдат подадени на роувъра на повърхността на Марс, а той съответно ще ги прехвърли към Ingenuity. Тази процедура ще отнеме няколко дни.

https://youtu.be/Z8lltSzjmMo

Специалистите от лабораторията за реактивно движение на НАСА официално заявиха, че са решили забелязаните проблеми с дрона и скоро ще обявят кога ще бъде осъществен неговият първи полет.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !