Властите в САЩ дадоха разрешително на Дядо Коледа да лети в космоса

Offnews Последна промяна на 27 декември 2020 в 19:06 4170 0

Santa Claus

Американската Федерална администрация по авиация (FAA) е издала разрешително за космически полет не на кой да е, а на самия ... Дядо Коледа. При това, документът ще му позволи да достигне чак до Международната космическа станция. Това научаваме от прессъобщение на сайта на ведомството, което издава позволенията за космически полети на американските ракети и кораби.

В съобщението пише, че добрият старец вече разполага със "специално разрешение да извършва междущатски услуги по доставка директно до покривите на къщите в САЩ по време на Коледните празници". Посочва се, че за целта той ще може да използва своята "космическа капсула StarSleigh-1", която ще бъде изстреляна чрез "ракетата Rudolph”.

"Щастливи сме да помогнем на Дядо Коледа да навигира сигурно чрез Националната авиокосмическа система, за да може да разпространи своята уникална марка на доброто и радостта сред деца и възрастни - дори и тези, които са в орбита около Земята" - посочи в изявление до медиите администраторът на FAA Стив Диксън.

Той добави, че 2020 г. беше трудна и всички ние можем да се порадваме на специално празнично настроение, което само добрият старец може да донесе. За щастие, Дядо Коледа се е съгласил да носи маска докато лети, с което според съобщението на FAA, той дава добър пример за всички пътуващи през сезона на празниците.

Припомняме, че новината дойде малко след като друго американско ведомство използва добрия старец за свои ПР цели. Главният експерт на САЩ по инфекциозните болести Антъни Фалучи обяви децата по света, че вече е ваксинирал Дядо Коледа и той може свободно да влиза в комините на хората и да оставя подаръци в къщите на хората.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !