Virgin Galactic отново започва да продава билети на космическите туристи

Offnews Последна промяна на 06 август 2021 в 15:35 249 0

Virgin Galactic 2

Американската компания Virgin Galactic на милиардера Ричард Брансън по време на публикуването на своя тримесечен финансов отчет официално обяви, че отново започва да продава билети на космическите туристи. Цената стартира от 450 хиляди щ. долара за едно място на ракетният самолет VSS Unity за суборбитални полети.

Плановете на Virgin Galactic за най близкото бъдеще включват още два тестови полета. Това са мисията Unity-23 с участието на учени от военноморските сили на Италия, която е планирана за месец септември тази година. След това предстои 4-месечен период за подобряване работата на цялата екосистема на Virgin Galactic, като през това време ще бъде удължено технологичното време на живот на самолета носител VMS Eve. Когато този процес приключи ще се състои третата мисия Unity-24, при която всички места на ракетният самолет ще бъдат заети от служители на компанията.

Цялостният преход към търговски туристически полети ще бъде осъществен в рамките на мисията Unity-25. Първоначално тя бе обявена за началото на 2022 година, но по време на среща с инвеститори компанията съобщи че я отлага за третото тримесечие 2022 година. FAA даде на Virgin Galactic необходимия лиценз за извършването на търговски суборбитални туристически полети още през месец юни тази година.

Цената на един билет за полета с VSS Unity започва от 450 хиляди щ. долара. Ако бъдат закупени всички места наведнъж, то цената е малко по-висока, но засега не е обявено точно с колко.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !