Virgin Galactic отложи за неопределено време полета на SpaceShipTwo

Offnews Последна промяна на 15 февруари 2021 в 11:15 6239 0

Virgin Galactic

Компанията за космически туризъм Virgin Galactic отложи следващия си тестови полет. Тя мотивира решението си с необходимостта от допълнително време за извършване на "технически проверки" и подготовка.

Както Tech.Offnews.bg информира, SpaceShipTwo трябваше да полети на 13 февруари 2021 година. От космическата компания не съобщават дали планират следваща дата и кога ще е тя.

Припомняме, че през месец декември миналата година SpaceShipTwo трябваше да направи първия си полет с изпробване на ракетния двигател в движение. Тестът обаче завърши неуспешно, след като двигателят се запали и корабът не успя да полети в космоса.

На 13 февруари трябваше да се проведе втори опит за изстрелването на SpaceShipTwo в космическото пространство. По време на полета екипът планираше тестването на модернизирани компоненти в двигателя като хоризонтални стабилизатори и полетни контроли, както и оценката на части от пътническата кабина и осъществяването на живо предаване към земята.

Въпреки че отлагането на поредния тестови полет не означава непременно провал, това със сигурност не е развитието, което Virgin Galactic иска. Компанията е подложена на сериозен натиск скоро да реализира намеренията си за изпращане на първите туристи в космоса.

В същото време конкуренцията в сектора на частните космически полети непрекъснато нараства. Сред основните конкуренти на компанията на британския милиардер Ричард Брансън са Space X на Илън Мъск, Blue Origin на Джеф Безос, Scaled Composites на Бърт Рътън, OneSpace, Orbital и други.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !