Великобритания разрешава гледането на телевизия в автономните коли

Offnews Последна промяна на 21 април 2022 в 10:03 404 0

pixel 4a

Самоуправляващите се превозни средства скоро ще тръгнат по пътищата на Обединеното кралство и това кара регулаторите в страната да се фокусират върху правилата за тяхното използване. Като част от тези усилия правителството планира да позволи на шофьорите на автономни коли да гледат телевизия от информационно-развлекателен екран.

Те обаче трябва да останат в готовност при необходимост веднага да поемат контрола върху превозното средство. Тази промяна е възможна след изменения в закона от 1986 г., който забранява на водачите да гледат "телевизионен апарат", когато са зад волана.

Остава забраната за използване на мобилни телефони, която беше въведена във Великобритания миналата година. Правителството също така реши, че застрахователните компании, а не хората, ще носят отговорност за искове, свързани със злополуки при редица обстоятелства.

Самоуправляващите се автомобили все още не са разрешени в Обединеното кралство, но Министерството на транспорта заяви, че това може да стане по-късно през 2022 година. Институцията прогнозира, че технологията за самостоятелно шофиране може "да подобри пътната безопасност в цяла Великобритания чрез намаляване на човешката грешка, която е причина за 88% от всички регистрирани катастрофи".

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !