Tesla започва да оборудва цели жилищни райони със слънчеви панели и хранилища за електрическа енергия

Offnews Последна промяна на 23 юни 2021 в 15:29 4664 0

Tesla signs deal with new home builder to outfit whole community with solar, Powerwall, and chargers

Идеята за вграждането на слънчеви панели и акумулаторни хранилища още при проектирането на жилищните сгради става все по-популярна в областта на недвижимите имоти. Собствениците на жилища виждат преимуществата от притежаването на собствени слънчеви електроцентрали и са готови да доплатят, ако някой предварително инсталира всичкото необходимо оборудване. Именно с това се е заела компанията Alset Ehome, която подписа договор с Tesla за строеж на нови жилищни квартали, предварително оборудвани със слънчеви панели, домашните акумулаторни хранилища Powerwall и малки терминали за зареждане на електромобили.

В началото на следващия месец строителната компания Alset Ehome започва строежа на 21 нови жилища, оборудвани по този начин, в едно от зелените предградия на Хюстън, Тексас. Освен тях, месец по-късно компанията трябва да приключи със строежа на още десет подобни сгради. Освен това Alset Ehome възнамерява да закупи 70 поземлени участъка близо до Хюстън. По този начин до края на тази година ще бъдат изградени над 100 нови уютни жилищни сгради, в които активно се използва чистата слънчева енергия и в които зависимостта от държавната електрическа мрежа е много по-малка.

https://youtu.be/DFVcUhI5_f4

От финансова гледна точка, това съвсем не е някакъв голям договор за енергийния отдел на Tesla, но той може да се окаже изключително важната първа стъпка в пробива на Tesla на строителния пазар.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !