Телескопът Джеймс Уеб достигна финалната си дестинация

Offnews Последна промяна на 25 януари 2022 в 15:31 552 0

James Webb 1

Космическият телескоп Джеймс Уеб достигна до финалната си дестинация. От НАСА потвърдиха, че отдалечената обсерватория успешно е навлязла във финалната си орбита около точката Sun-Earth Lagrange (L2).

Това се е случило след последната промяна на курса. Основните и помощни огледални сегменти вече са разположени, но първите изображения направени с телескопа ще се появят едва през лятото.

През идните няколко месеца НАСА ще подготвя JWST за работа. като част от този процес е и настройката на оптичната система.

https://twitter.com/NASAWebb/status/1485695028622209032

Орбитата L2 е от изключително важно значение за мисията на телескопа. Тя му дава почти безпрепятствен изглед към космоса, включително без смущения и с адекватно охлаждане.

Очаква се телескопът да изучава ранната Вселена чрез инфрачервена светлина. Така той ще предоставя данни, които не биха били налични от земната орбита.

Успешното пристигане до крайната дестинация на телескопа е финалът на доста дългия процес по извеждане в експлоатация на телескопа. Проектът е с цена около 10 милиарда долара.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !