Станфорд започна да води курсове изцяло във виртуалната реалност

Offnews Последна промяна на 14 декември 2021 в 17:58 580 0

Comm166_HMD_Self_Class_pic

Станфордският университет стартира първия курс, който изцяло ще се провежда във виртуалната реалност с използването на VR шлемовете Meta Oculus Quest 2. Курсът носи името "Комуникации 166" (Communication 166) и в неговите рамки се изучават различните аспекти на виртуалната реалност, новите технологии от тази сфера и вариантите за нейното използване.

Курсът ще бъде воден от професор Джеръми Бейленсън. Той е автор на редица книги за виртуалната реалност, които са включени в списъка на изучаваната литература.

Класът на Бейленсън ще изучава виртуалната реалност от гледната точка на различни дисциплини, включително популярна наука, инженерство, бихевиоризъм и комуникации. Всеки студент ще получи шлем Oculus Quest 2, като по-голямата част от обучението ще се осъществява в режим на виртуална реалност.

https://youtu.be/gOLI_OIV3nc

По време на лекциите студентите ще могат самостоятелно да повишават своя опит и своите умения в сферата на виртуалната реалност. Така например, те ще могат да гледат 360 градусови видеа, да се събират в групи и едновременно да посещават медитациите на Altspace.

Обсъжданията в тези класове също ще стават в средата на виртуалната реалност с използването на Engage.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !