Средната скорост на интернет връзката на Starlink се повиши в целия свят

Offnews Последна промяна на 19 юли 2021 в 17:18 4863 0

Starlink2

В сайта Starlink Statuspage бе публикувана подробна статистика, показваща скоростта на изтегляне и качване на данни, както и пинга на сателитния интернет Starlink. Тази сателитна мрежа се изгражда от компанията SpaceX и по-точно от нейния отдел Space Exploration Technologies Corporation, като основател, собственик и генерален директор както на компанията, така и на този отдел е Илън Мъск.

Според тази информация, средната скорост за изтегляне на данни при сателитния интернет Starlink достига 157 Mb/s, а скоростта на качване 26,8 Mb/s. Средното значение на пинга е 43,7 милисекунди. Интересно е, че в европейски страни скоростта на изтегляне е значително по-висока в сравнение със САЩ - 176,2 срещу 140,7 Mb/s. Пиковото значение за Европа е 422 Mb/s, а минималното - 2,2 Mb/s.

През месец юли тази година Starlink изведе в орбита приблизително една трета от своите сателити от първата фаза на изграждането на този сателитен интернет. Едновременно с това активно се изгражда инфраструктурата от наземни станции, които ще предоставят възможност за включване към Глобалната мрежа на много по-голям брой потребители. До края на годината SpaceX значително ще увеличи броя на своите комуникационни сателити в орбита и по този начин пингът в тази сателитна мрежа трябва да намалее до 10, максимум 20 милисекунди.

Да напомним, че оборудването за използването на Starlink струва 499 щ. долара, като следващата година SpaceX възнамерява да намали неговата цена два пъти. Месечният абонамент за използването на сателитната мрежа на SpaceX засега струва 99 щ. долара.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !