Spotify навлиза в метавселената

Offnews Последна промяна на 03 май 2022 в 14:41 653 0

Екранна снимка 2022-05-03 144106

Много компании вече имат присъствие в метавселената под една или друга форма. Сега още едно голямо име се включва в новия сектор.

Spotify обяви, че навлиза във виртуалните светове чрез интерактивно пространство в Roblox наречено Spotify Island. Там потребителите могат да създават музика и да се наслаждават във виртуални пространства, както и да получават достъп до ексклузивно виртуално съдържание.

Стрийминг платформата е придала на своя остров в Roblox дизайн, който е свързан с бранда. Това включва преобладаващо зелен цвят, с форми и икони, които са разпознаваеми. Те са част и от включената игра, като трябва да се събират икони за безплатно съдържание.

И като става дума за дигитално съдържание, от Spotify споделят, че ексклузивното виртуално съдържание ще даде шанс на изпълнителите да се свързват с феновете и да печелят повече. От компанията обясняват, че част от продажбите ще отиват за тях.

Платформата вече си сътрудничи с някои изпълнители за създаването на колекция от продукти. В Spotify Island има и много скрити изненади за потребителите. Ще е възможно и създаването на собствени музика и звуци чрез специални станции от Soundtrap.

Първото тематично събитие във виртуалния остров ще стартира през идните седмици.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !