SpaceX все още цели да изпрати хора на Марс през това десетилетие

Offnews Последна промяна на 10 май 2022 в 10:58 952 0

1-SpaceX-Starship-623999644030b

SpaceX все още вярват в това, че до 2030 г. могат да бъдат изпратени хора на Марс. Ракетата, която би трябвало да осъществи полета може да бъде тествана за излитане в орбита още идния месец.

Президентът и Главен оперативен директор на компанията, Дайнъ Шотуел, споделя че „Би трябвало да изпратим хора на повърхността на Марс … още това десетилетие.“ Преди това ще има и пилотирано кацане на Луната.

Времевата рамка се преповтаря с плановете на основателя на компанията Илон Мъск. През май той предрече, че се надява да види пилотиран полет до червената планета до 2029 г. Преди време имаше надежди, че това може да стане най-рано до 2024 г., но това няма как да се осъществи.

Що се отнася до кацане на Луната, NASA има договор със SpaceX за използване на ракетата Starship за извеждане на астронавти от мисията Artemis до лунната повърхност. Това може да се случи най-рано през 2025 г.

Според Шотуел, успешна безпилотна мисия до Марс може да подсили ентусиазма за изпращането на хора на редовни пътешествия. Потенциалните възможности за изпращане на товари към Марс са към края на 2024 г. и през 2026 г.

Следващият тестови полет на Starship може да бъде проведен през юни или юли.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !