SpaceX подготвя нов рекорд: 20 изстрелвания на Falcon 9 през първото полугодие

Offnews Последна промяна на 11 юни 2021 в 15:11 5108 0

SpaceX Falcon 9

През първата седмица на месец юни SpaceX проведе две успешни изстрелвания на Falcon 9. На 3-ти юни компанията изведе в космоса космическия товарен кораб Dragon 2, който достави провизии и апаратура до Международната космическа станция. На 6 юни космическата компания на Илън Мъск изведе в орбита 7-тонния телекомуникационен сателит SXM-8 на компанията SiriusXM, който ще се използва за стриймване на музика и видео. И още, до края на този месец са планирани още две изстрелвания на ракетата Falcon 9.

На 17 юни тази година трябва да бъде осъществена мисията по извеждане в орбита на сателита GPS III-05 (Neil Armstrong), който ще се използва от космическите сили на САЩ. За първи път за извеждане в космоса на товар, който е от значение за националната безопасност на страната, ще се използва не напълно нова, а вече употребявана първа степен с производствен номер F9 B5 B1062.2. Ако всичко мине успешно, SpaceX ще получи разрешение да използва Falcon 9 B1062 за трети път за извеждане в орбита на сателита GPS III SV06.

Точно една седмица след GPS III-05 компанията SpaceX трябва да осъществи още едно изстрелване на Falcon 9 в рамките на мисията Transporter-2. При мисиите от този род в орбита се извеждат голям брой малки сателити, като миналия път компанията постави световен рекорд след като изведе в орбита 143 сателита наведнъж.

Ако всичко бъде успешно, то месец юни ще стане третият месец в историята на SpaceX с по четири успешни изстрелвания, което е абсолютен световен рекорд в тази област.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !