SpaceX планира първата частна космическа разходка

Offnews Последна промяна на 15 февруари 2022 в 10:29 553 0

SpaceX

Скоро SpaceX ще има цялостна частна космическа програма. По данни на The Washington Post, основателят на Shift4 и ръководител на Inspiration4, Джаред Айзъкман, е представил инициативата си Polaris Program.

Тя ще включва до три пилотирани полета със SpaceX. Първият е с името Polaris Dawn и е планиран за последното тримесечие на настоящата година. Като част от него ще се проведе и първата частна космическа разходка.

Екипът на Polaris Dawn ще се цели и за достигането на най-високата досега околоземна орбита. Ще се провеждат здравни изследвания и лазерно-базирана комуникационна технология на Starlink.

Капитан на първата мисия ще е самият Айзъкман, а директора на мисията Inspiration4, Скот Потийт ще е пилот. На борда ще са и двама ръководни инженери на SpaceX, Ана Менън и Сара Джилис.

Изпълнението на програмата зависи от решаването на редица проблеми. SpaceX разработва космическите облекла, които ще са необходими за разходката. Групата на Айзъкман трябва да реши колко от членовете на екипажа ще излязат от апарата.

Има несигурност и около Starship, като от графика за въвеждане на космическия апарат ще зависи цялостното провеждане на мисиите. Въпреки тези препятствия изглежда частният сектор се завръща в космоса.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !