SpaceX планира изстрелването на ракети от съоръжение в океана

Offnews Последна промяна на 01 юни 2021 в 15:16 4952 0

Starship SN15

Възможно е SpaceX да изстреля прототип на Starship от съоръжение в океана още следващата година. За това научаваме от публикация на главния изпълнителен директор на компанията, Илон Мъск в Twitter.

Въпросното съоръжение с името Deimos е в процес на изграждане, като компанията ще може да го използва от 2022 г. Миналата година SpaceX закупи две платформи за добив на нефт.

https://twitter.com/elonmusk/status/1399088815705399305

Целта е трансформацията им в площадки за изстрелване на превозни средства предназначени за пътешествия до Луната и Марс. Площадките носят имената на две от луните на червената планета, Phobos и Deimos.

Според NASA Phobos е в процес на преработка за работа с космическите кораби Starship, а Deimos се строи в Тексас. Преди време Мъск сподели, че една от площадките би трябвало да бъде готова за работа до края на 2021 г.

Ако все пак SpaceX успее да подготви Deimos за изстрелвания през следващата година, това ще е първото подобно функциониращо съоръжение. След това е възможно въвеждането в експлоатация на множество подобни площадки.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !