SpaceX планира до 52 мисии през 2022 г.

Offnews Последна промяна на 28 януари 2022 в 12:09 597 0

SpaceX Falcon 9

Компанията за търговски космически полети, SpaceX планира изпълнението на цели 52 мисии през 2022 г. За това разкрива информация от заседание на панел за сигурност на NASA.

Ако плановете се осъществят, това ще е най-големият брой полети, които компанията ще изпълни в една година. Предишният ѝ рекорд беше 31 изстрелвания.

Впечатляващата цел беше разкрита на виртуална среща на NASA Aerospace Safety Advisory Panel (ASAP), панелът дава напътствия за това как агенцията да осигури сигурната работа в най-големите си програми.

Бившият астронавт Санди Магнъс споделя, че NASA и SpaceX трябва да са внимателни през настоящата година ако не искат да станат жертви на успеха си. SpaceX е основният партньор на NASA за пилотирани космически полети.

Компанията отговаря за превоза на астронавти и товар за NASA към и от Международната Космическа Станция. Това става с апарата Crew Dragon, а SpaceX в момента разработва следващо поколение ракетна система.

Със Starship ще е възможно отвеждането на хора и до повърхността на Луната. Това ще стане с космическата програма на NASA, Artemis. SpaceX обаче има и доста клиенти отвъд NASA, като периодично изстрелва сателити за други компании и работи с Министерството на отбраната на САЩ.

Разбира се най-голям брой от изстрелванията ще са за собствени нужди. SpaceX създава собствена система за сателитен интернет, Starlink. Това включва извеждането в ниска и средна околоземна орбита на множество сателити. SpaceX изстрелва такива сателити на няколко седмици.

Разбира се все още става дума само за график, който подлежи на промяна. Първоначалните планове за 2021 г. бяха за 48 полета, но бяха осъществени 31. Тази година компанията вече има три мисии.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !