SpaceX планира да свърже Starlink с движещи се превозни средства

Offnews Последна промяна на 09 март 2021 в 10:04 6086 0

SpaceX Starlink passes 10,000 users and fights opposition to FCC funding

Частната космическа компания SpaceX планира да свърже движещи се превозни средства като автомобили, камиони, кораби и самолети към своята сателитна интернет мрежа Starlink. За целта тя е подала документи във Федералната комисия по комуникациите (FCC) на САЩ.

В тях е описано, че досега SpaceX е концентрирала усилията си в доставянето на широколентов високоскоростен интернет по домовете. Сега обаче компанията иска да предлага и мобилни услуги. Т.е. да започне да доставя на своите потребители интернет със същото качество, дори и докато са в движение - независимо дали карат камион из страна, плават с товарен кораб от Европа до пристанище в САЩ или докато летят с вътрешен или международен полет.

До този момент компанията на Илон Мъск е изстреляла в космоса над хиляда сателита, предназначени за Starlink. Повече от десет хиляди потребители вече са се регистрирали за програмата за бета тестове. Припомняме, че тя стартира в края на 2020 г. за клиенти в САЩ, Канада и Великобритания на цена от 99 щ. долара на месец.

Starlink е мащабен проект на космическата компания за изграждане на мащабна интернет мрежа от хиляди сателити, предназначена да доставя високоскоростен интернет на потребителите навсякъде по света. Миналата година SpaceX поиска от FCC разрешение за провеждане на експериментални тестове на частни самолети, както и с машини от американския флот.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !