Самоуправляващ се трактор демонстрира възможностите си на CES (Видео)

Offnews Последна промяна на 05 януари 2022 в 10:52 657 0

Aмериканска компания за производство на селскостопанска механизация John Deere представи на Международното изложение за потребителска електроника CES новия си автономен трактор Deere 8R. По време на демонстрацията стана ясно, че машината ще бъде пусната в широкомащабно производство и ще бъде достъпна за фермерите по-късно тази година.

Производителят посочва, че идеята на Deere 8R е да помогне да се направи земеделието по-ефективно и по-устойчиво на фона на непрекъснато нарастващото търсене и намаляващите ресурси. Използвайки автономния трактор, фермерите ще могат да го настроят за работа, след което да го оставят и да насочат усилията си на друго място.

Припомняме, че John Deere демонстрира автономен трактор още на изложението през 2019 година. Тогава технологията, комбинираща наземни сензори и GPS, притежаваше точност до около 2.5 сантиметра.

Сегашният подобрен модел има шест чифта стерео камери, както и локална невронна мрежа. Това, в комбинация с гореспоменатата GPS технология, му позволява да поддържа позицията си с прецизна точност.

В допълнение, фермерът може да наблюдава работата на машината от мобилно устройство, като може да получава видео на живо, както и различни данни и показатели. По този начин той може да регулира скоростта и дълбочината на сеитба от телефона си.

Вижте повече в прикаченото видео:

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !