Русия показа първия модул на своята космическа станция (Видео)

Offnews Последна промяна на 22 април 2021 в 12:56 5413 0

Русия показа първия базов модул на новата си орбитална станция, за който е планирано да бъде изведен в орбита през 2025 година. Станцията ще се състои от общо пет модула и на тях ще бъдат използвани изкуствен интелект и роботи.

"Първият основен модул на новата руска орбитална станция е в процес на разработка" - написа генералният директор на руската космическа агенция Роскосмос Дмитрий Рогозин. Той публикува видео в социалната мрежа Twitter, в което се вижда работата на инженерите.

Както Tech.Offnews.bg вече информира, Русия официално обяви оттеглянето си от Международната космическа станция (МКС). По този начин тя сложи край на 20-годишното си сътрудничество с Американската космическа агенция (NASA) и Европейската космическа агенция (ЕКА) в областта на космическите изследвания.

В същото време страната обяви, че ще си партнира с Китай за изграждането на лунна орбитална космическа станция, наречена Международна научна лунна станция. Тя ще бъде проектирана с цел осъществяването на научни изследвания, свързани с Луната и космическото пространство.

Вижте повече в прикаченото видео:

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !