Русия изпраща свой актьор в Космоса

Offnews Последна промяна на 17 май 2021 в 10:03 5169 0

Юлия Пересилд

Русия е избрала актьорския състав, който ще изпрати на Международната космическа станция (МКС), в опит да заснеме първия филм в Космоса.

Припомняме, че през ноември миналата година руската космическа агенция Роскосмос обяви, че търси своя "истински супергерой, който да излети към звездите и да се превърне в международна звезда". Този месец става ясно, че този супергерой е блондинката Юлия Пересилд, която е избрана за главната женска роля в бъдещата космическа продукция на страната.

Работното заглавие на руската „космическа драма“, в която ще участва 36-годишната актриса, е „Предизвикателство“. Очаква се до 1 юни тя и режисьорът на лентата Клим Шипенко да започнат специално обучение за излитането си в Космоса. То ще включва задълбочени медицински изследвания, упражнения във фитнеса и тренировки с центрофуга.

Русия не е единственият претендент за снимането на мащабни кино продукции в Космоса. Миналата година американската космическа агенция NASA потвърди, че ще окаже съдействие на екшън звездата Том Круз ​​да направи филм на Международната космическа станция (МКС). Кога ще започнат снимките на американския филм, чийто режисьор ще бъде Дъг Лаймън още не е обявено.

Русия планира да изпрати снимачния си екип на 5 октомври в опит да направи първия игрален филм, заснет в Космоса. Очаква се Том Круз и екипът му да пристигнат на МКС същия месец.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !