Rocket Lab придобива Planetary Systems Corporation

Offnews Последна промяна на 16 ноември 2021 в 11:42 206 0

ROcket Lab 1

Rocket Lab заяви, че ще закупи Planetary Systems Corporation (PSC) за 42 млн. щ. долара в брой, плюс 1 720 841 обикновени акции, с потенциал за допълнителни акции въз основа на бъдещи резултати.

PSC е компания за системи за разделяне на космически кораби, базирана в Мериленд. Нейните механични системи за разделяне и сателитни дозатори са използвани в повече от 100 мисии.

Компанията прави система за разделяне на космически кораби от ракети, като същевременно ги защитава по време на изстрелване. Хардуерът на PSC е интегриран с ракети-носители, разработени от SpaceX, United Launch Alliance, NASA, Arianespace, Японската агенция за аерокосмически изследвания и други.

През последноте години Rocket Lab се стреми да се позиционира като напълно самостоятелна компания за космически услуги, предлагаща всичко от транспорт до орбита до самите космически кораби. Тя възнамерява да използва хардуера на PSC в своето подразделение за космически системи, включващо сателитните автобуси Photon и различни компоненти за космически кораби.

Това е третото придобиване на Rocket Lab от 18 месеца насам. Миналия месец компанията обяви, че е придобила разработчика на софтуер за полети на космически кораби Advanced Solutions Inc. Преди това тя придоби производителя на космически хардуер Sinclair Interplanetary.

PSC ще продължи да се ръководи от настоящия главен изпълнителен директор Майк Уейлън. Очаква се сделката да приключи през четвъртото тримесечие на тази година.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !