Роботи ще патрулират на обществени места в Сингапур

Offnews Последна промяна на 08 септември 2021 в 10:16 577 0

През следващите три седмици роботи ще патрулират на обществени места в Сингапур. Те ще информират властите за "нежелано социално поведение". Това нежелано поведение включва струпване на повече от пет души на едно място и други нарушения на мерките срещу COVID-19.

Роботите Xavier също ще оглеждат натоварени обществени зони с голям пешеходен трафик и ще търсят случаи на тютюнопушене на забранени места. Те ще следят и за неправилно паркирани велосипеди, както и за превозни средства, използващи пешеходните пътеки и тротоарите.

За целите на наблюдението, машините са оборудвани с камери, способни да осигурят на командния си център 360-градусов изглед на мястото, на което са открили някаква нередност. Те също така могат да заснемат изображения при слабо осветление с помощта на инфрачервени камери.

За да могат роботите да се движат самостоятелно из града, те са оборудвани със сензори, които им дават възможност да избягват както неподвижни, така и движещи се обекти, включително пешеходци и превозни средства. В добавка - те притежават изкуствен интелект (AI), който анализира всяко заснето видео.

Сингапур е известен с това, че има строги закони и камери за наблюдение почти навсякъде. Властите в островния град-държава вече са обяви своите планове да удвоят броя на камерите за наблюдение до 200 000 през следващото десетилетие.

Те смятат, че роботите могат да помогнат за допълнително разширяване на мерките за наблюдение и да намалят нуждата от патрулиращи полицаи.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !