Ричард Брансън ще полети в космоса с Virgin Galactic на 11 юли

Offnews Последна промяна на 02 юли 2021 в 12:26 4721 0

Screenshot 2021-07-02 122532

Сър Ричард Брансън може да достигне до открития космос преди Джеф Безос. Virgin Galactic обяви, че има прозорец за изстрелване на SpaceShipTwo Unity на 11 юли, което е със седмица по-рано от първия туристически полет на Blue Origin.

Полетът на Безос е планиран за 20 юли. Мисията Unity 22 ще е четвъртият пилотиран полет, но първият с пълен екипаж с два пилота и четирима специалисти. Един от пасажерите ще е именно основателят на компанията, Брансън.

Той ще оцени изживяването, което могат да очакват частните астронавти, които ще плащат за пътуване с компанията. Предстоящият пилотиран полет е планиран след анализ на данните от последния тестови полет от 22 май.

В предстоящата мисия фокусът ще е върху оценката на условията в кабината. Освен това ще бъдат оценени удобството на седалките и изгледа към планетата Земя. Ще бъдат демонстрирани и условията за провеждане на научни експерименти.

Освен Брансън и двамата пилоти, ще има и още трима пътника, които са служители във Virgin Galactic. Става дума за Главния инструктор на астронавти, Бет Моузес, който ще проследи изпълняването на поставените цели.

Водещият инженер за оперативната дейност, Колин Бенет ще оценява оборудването в кабината и процедури. Вицепрезидентът за връзки с правителството и научна дейност, Сириша Бандла ще провежда научни експерименти.

Virgin ще предава на живо полета на страницата си, както и във Facebook, Twitter и YouTube.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !