През 2023 година CATL започва масовите продажби на батерии за електромобили

Offnews Последна промяна на 03 август 2021 в 09:00 4756 0

CATL Unveils Its Latest Breakthrough Technology

Китайският производител на акумулаторни батерии Contemporary Amperex Technology Limited (CATL) възнамерява изцяло да преобърне този пазар с помощта на своето ново решение. Това са натрий-йонните захранващи елементи, специално разработени и произвеждани за електромобилите. CATL е първият глобален доставчик, който официално анонсира началото на производството на акумулаторни батерии на базата на тази съвсем нова технология. Натрий-йонните батерии са характерни преди всичко със своето много по-бързо зареждане и ефективна работа при ниски температури. Компанията заяви пред медиите, че масовите продажби на новите акумулаторни батерии ще започнат през 2023-та, но не уточни дали в началото или в края на годината.

По време на голямата презентация Tech Zone компанията CATL съобщи, че от дълги години експериментира с различни технологии за производство на натрий-йонни батерии и е успяла да премахне почти всички недостатъци на тази перспективна технология. Contemporary Amperex Technology Limited е успяла успешно да прегрупира електроните и е решила проблема със спадането на капацитета при цикличните промени на материала. И още, китайската компания е разработила нов тип въглероден материал с уникална пореста структура, което осигурява обилно натрупване и бързо преместване на йоните на натрия. В резултат от това са се получили стабилни и устойчиви батерии, които са подходящи за серийно производство.

В същото време CATL споделя, че капацитетът на новите натрий йонни-батерии все още отстъпва на най-новите литий-йонни захранващи елементи. Плътността на енергията на новите батерии достига 160 ватчаса на килограм, докато днешните литий йонни акумулаторни батерии имат плътност на енергията 250 ватчаса на килограм.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !