Поставиха оръжие на гърба на куче-робот

Offnews Последна промяна на 15 октомври 2021 в 11:53 218 0

Ghost Robotics

Производителят на кучета-роботи Ghost Robotics представи най-новата версия на своето устройство Q-UGV. То представлява куче-робот с прикрепен пистолет, от което мнозина се страхуват.

Устройството, което е създадено за военни цели, беше представено на тазгодишната конференция на Асоциацията на армията на САЩ във Вашингтон. Според неговите създатели, то е снабдено с„пушка със специално предназначение без нужда от човешка намеса“ и разпознава мишената си с помощта на термокамера.

В добавка - прецизният снайпер на кучето-робот може да уцелва мишени на разстояние до 1.2 километра. Теглото на снайпера, заедно с термовизионната камера Teledyne FLIR Boson с 30-кратно оптично увеличение, е 7.7 килограма.

„Благодарение на своите изключително способни сензори, Q-UGV може да работи при екстремни условия, както през деня, така и през нощта“ - посочват неговите създатели.

Все още не е ясно дали кучето-робот с пушка на гърба може да работи напълно автономно. Технологията обаче е налице и е напълно възможно скоро да я видим на „военна служба” поне под формата на полуавтоматична машина.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !