Пентагонът има изкуствен интелект и той може да предсказва бъдещето

Offnews Последна промяна на 03 август 2021 в 11:07 6929 0

Pentagon

Експериментите с изкуствен интелект на американската армия стават все по-амбициозни. За това свидетелства новият AI на Пентагона, за който се твърди, че може да предсказва събитията "дни предварително", като по този начин може да помага на военните да взимат проактивни решения.

Системата, базирана на машинно обучение, наблюдава промените в данни, свързани с възможни проблеми, в реално време. Ако например сателитните изображения показват, че подводницата на конкурентна държава се готви да напусне пристанището си, изкуственият интелект отбелязва тази мобилизация за секунди, докато на военните анализатори това може да им отнеме часове или дори дни.

Военните са готови да пуснат софтуера в реална употреба. Това може да стане най-рано на следващото глобално интегрирано учение, което ще се проведе през пролетта на 2022 година.

Предимствата на изкуствения интелект са много. С негова помощ, вместо просто да реагира на събития или да разчита на остаряла информация, Пентагонът може да предприеме проактивни действия като разполагане на сили или увеличаване на отбраната.

По този начин технологията може да предотврати „изненадваща“ атака или да доведе до преговори вместо конфликт. Тя би могла да помогне и в областта на политиката, засичайки актове на агресия в начален етап.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !