Първият орбитален полет на SpaceX Starship е планиран за месец май

Offnews Последна промяна на 22 март 2022 в 17:41 584 0

1-SpaceX-Starship-623999644030b

Илън Мъск възнамерява да извърши първия орбитален полет на огромната ракета-носител Super Heavy с космическия кораб за многократно използване SpaceX Starship още през месец май тази година, ако дотогава приключи екологичната експертиза на FAA. Самата FAA заяви, че че съответните резултати ще представи на 28 март.

Новото гигантско космическо транспортно средство на SpaceX е съставено от два основни елемента. Това са ракетата-носител Super Heavy и космическият кораб SpaceX Starship. И двата компонента използват собствените ракетни двигатели Raptor. Ракетата разполага с 33 двигателя, а космическият кораб Starship - с шест. Тяхното цялостно инсталиране трябва да приключи следващия месец. Още един месец е необходим за тяхната интеграция и настройка.

Ако всичко се развие както е предвидено, то след по-малко от два месеца двустепенната свръхтежка ракета-носител ще се отправи в своя първи орбитален полет. Досега всички тестове бяха извършвани с помощта на прототипи, на които бяха инсталирани по три ракетни двигателя Raptor. Илън Мъск е на мнение, че събраната информация е достатъчна за осъществяването на полета на оригиналната ракета.

Според плановете, Super Heavy трябва да се приводни в мексиканския залив. Втората степен на Starship ще влезе в орбита, един път трябва да обиколи Земята и да се приводни в Тихия океан недалеч от хавайския остров Кауай.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !