Първият космически полет на Blue Origin е планиран за 20 юли

Offnews Последна промяна на 07 май 2021 в 11:55 5552 0

Blue Origin

Blue Origin планира да осъществи първия официален полет на своя космически кораб New Shepard на 20 юли тази година. Денят съвпада с датата, на която астронавтите Нийл Армстронг и Едуин "Бъз" Олдрин стъпват за първи път на Луната.

Компанията стартира онлайн търг и ще осигури едно място за участника, който предложи най-висока цена. Всеки, който желае, може да се включи в търга като посети уебсайта на Blue Origin най-късно до 19 май, когато информацията за търговете ще бъде обявена публично.

Търгът ще приключи на 12 юни с търг на живо за определяне на крайния победител. Събраните пари компанията ще дари на своята фондация Club for the Future, която има за цел да вдъхнови бъдещите поколения да продължат кариерата си в STEM и да помогне да се измисли бъдещето на живота в космоса.

Ако всичко върви по план, на 20 юли автономната ракета New Shepard ще прелети на 100 км над повърхността на Земята с шест пътника на борда си. Участниците в полета няма да успеят да обиколят планетата, но ще изпитат безтегловност и ще видят Земята от далеч.

Все още не е ясно колко ще струват билетите за New Shepard, след като полетите станат редовни. За сравнение, основният конкурент на Blue Origin - Virgin Galactic - предлага места на борда на пространство, което все още не е предвидено за туристически полети, от 200 до 250 хил. щ. долара на човек.

Blue Origin няма да е единствената космическа компания, която ще изведе в космоса цивилни астронавти тази година. Като част от благотворителен полет на детската изследователска болница Сейнт Джуд, екипажът на SpaceX на Crew Dragon също ще полети, заедно с четирима цивилни на борда си.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !