Онлайн услугата Wandelbots дава възможност за програмиране и обучаване на роботите без никакъв код

Offnews Последна промяна на 26 януари 2022 в 16:18 584 0

Unified-Robotics-Software

Базираният в Дрезден стартъп обещава да спести на бизнеса проблемите с програмирането на автономни машини. За целта младата компания Wandelbots разработи облачна услуга, в която не се използва какъвто и да било код. Платформата предоставя на своите клиенти интуитивни интерфейси и инструменти за настройка, обучение и интегриране на промишлени роботи. Компанията е уверена, че новото решение ще ускори развитието на роботизацията в няколко промишлени сектора наведнъж, включително автомобилната индустрия и логистичните центрове.

Wandelbots извежда роботизацията на едно съвсем ново ниво. Стартиращата компания позволява на хора без специализирано образование да обучават собствените си роботи, без да прибягват до програмиране. Лесното за използване приложение с име Wandelbots Teaching предлага набор от програмни интерфейси, а независимата от различния хардуер платформа на стартъпа дава възможност за адаптирането на тази система за различните типове роботи.

Досегашната работа в тази област показва, че не само малките предприятия, но и водещите брандове предпочитат да работят именно по този начин. Германските автомобилни концерни VW Group и BMW вече закупиха специализирания софтуер за обучение на роботи на Wandelbots, като наскоро към тях се присъединиха и Fraunhofer, Schaeffler, Rotop и Vitesco. Стартъпът си партнира и с някои производители на специализирани роботи, включително Universal Robots и Yaskawa.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !