Нова технология превръща единична снимка във видео

Offnews Последна промяна на 16 юни 2021 в 15:19 5318 0

Researchers can turn a single photo into a video 1

Някои снимки могат да изглежда много по-добре, ако в тях има движение. Така например, ако в снимката на Ниагарския водопад се виждат стремително падащи потоци от вода, то тя би изглеждала по-красиво. Американски специалисти разработиха нов метод за дълбоко машинно обучение, който дава възможност за постигането на именно това - зациклени и реалистични безшевни видеоизображения.

Методът, създаден в университета на Вашингтон, е в състояние да анимира всякакъв течащи обекти, включително вода, облаци, дим и други. В крайна сметка се получава кратко безшевно видео, което е зациклено и по този начин създава впечатление за безкрайно движение. Учените официално ще представят своята нова технология по време на международната конференция по компютърно зрение и разпознаване на шаблони, която е обявена за 22-ри юни тази година в Сиатъл.

Главната особеност на този метод е в това, че не са необходими каквито и да било допълнителни данни или действия от страна на потребителя. Всичко което той трябва да даде, е самата снимка. При това крайният резултат е с висока резолюция и полученото изображение изглежда фотореалистично.

Използва се компютърно прогнозиране на бъдещето с помощта на алгоритми с елементи на изкуствен интелект. Това става в две фази: първоначално се прогнозира как биха могли да се движат обектите на снимката, а след това тази информация се използва за създаването на самата анимация. За създаването на реалистично движение се използва невронна мрежа, която е обучена с помощта на хиляди видеа с водопади, реки, океани и други подобни

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !