Направиха дрон от ... ананас

Offnews Последна промяна на 06 януари 2021 в 13:47 6687 0

Изследователи от Малайзия откриха начин да превърнат влакната от листата на ананаса в достатъчно здрав материал за направата на рамки за безпилотни летателни апарати. Прототипите, направени от материала, са способни да летят на височина от около 1000 метра в продължение на 20 минути.

Дроновете, изработени от този материал, имат по-добро съотношение сила-тегло, в сравнение с направените от синтетични влакна. В добавка - рамките от ананас са в пъти по-евтини и могат да се разградят за две седмици, в случай че бъдат изхвърлени.

В бъдеще изследователите се стремят да изработят по-големи дронове, които да бъдат способни да пренасят по-голям товар. Необичайните устройства са създадени по проект, който стартира през 2017 година.

Той е насочен към откриване на устойчива употреба на отпадъците от ананас. До сега фермерите често изгаряха листата след прибиране на реколтата, което ставаше причина за замърсяването на въздуха.

С реализирането на проекта се създават условия вместо да изхвърлят отпадъците, фермерите да ги продават. Това не само ще увеличи доходите им, а и ще бъде от полза за околната среда.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !