Meta прогнозира, че смесената реалност ще стане масова до няколко години

Offnews Последна промяна на 22 февруари 2022 в 11:23 655 0

metaverse

Технологията, която обединява виртуалния и физическия свят, може да стане достъпна за широк кръг потребители след няколко години. Това стана ясно на онлайн среща на Facebook Meta Platforms Inc с представители на рекламни агенции, посветена на идеята за метавселената.

Припомняме, че миналата година Главният изпълнителен директор на компанията Марк Зукербърг обяви намерението си да инвестира милиарди долари в създаването на нов вид метапространство. Милиардерът очаква, че в идните десетилетия милиарди хора ще играят, работят, учат и прекарват голяма част от времето си там.

Планът обаче е метавселената да навлезе сред потребителите на три основни стъпки, като технологията за смесена реалност (MR) е първата от тях. Тя позволява на човек да използва обекти от реалния свят, за да взаимодейства с виртуални обекти.

Чрез специални MR очила например човек ще може да удари герой от видеоигра с бухалка от реалния свят. Разширената реалност (AR) вече придоби масови размери с мобилни игри като Pokemon Go, но играчите там не могат да повлияят на дигиталния свят с физически обект.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !