Мъж с мозъчен имплант предизвика маймуната на Neuralink да играят заедно

Offnews Последна промяна на 17 май 2021 в 10:31 5782 0

brain

35-годишният Нейтън Коупланд отправи предизвикателство към маймуната на Neuralink, която наскоро показа как играе пинг понг с помощта на мозъчен имплат. От дълги години мъжът е парализиран след автомобилна катастрофа. Наскоро той също получи мозъчен имплант, позволяващ му да играе видео игри.

След като видял видеото на маймуната на Илън Мъск, Коупланд веднага се запитал дали може да я победи. Мъжът дори вече е започнал подготовка за предстоящото предизвикателство.

Въпреки че подобно състезание между човек и маймуна все още не е провеждано, привърженици на идеята отбелязват, че има всички ресурси това да се случи. Играта дори може да бъде предавана в реално време през YouTube или Twitch.

Нейтън се сдобива с мозъчния си имплат през март миналата година. Благодарение на него, заедно с екип от университета в Питсбърг мъжът участва в различни видове експерименти. С помощта на импланта той успява да движи роботизирани оръжия, да управлява компютри, да сърфира в интернет, както и дори да рисува.

Ако от Neuralink приемат отправеното предизвикателство, това може да е ясен знак за многобройните приложения на технологиите, свъзвани с мозъчното имплантиране. Както и потенциала им значително да обогатят качеството на живот на хората с ограничена подвижност.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !