Мъск продаде акции на Tesla за 5 милиарда долара

Offnews Последна промяна на 12 ноември 2021 в 10:07 1519 0

Elon Musk has dropped to the third line in the list of the richest people

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск продаде притежавани от него акции на компанията за около 5 млрд. щ. долара. Новината съобщи самият милиардер дни, след като анкетирани потребители на Twitter пожелаха той да продаде 10% от дела си в автомобилната компания.

Припомняме, че Мъск помоли своите 62.5 милиона последователи в социалната мрежа да гласуват в анкета, като им каза, че техният глас ще определи бъдещето на неговия дял в Tesla. Феновете му гласуваха „за” в съотношение 58 на 42%.

Въпреки необичайната анкета, документите показват, че част от акциите са били договорени за продажба още през септември. А самият Мъск уточнява, че сделката се налага заради сложните правила, по които плаща данъци.

Mилиардерът продава дялове от компанията за електрически автомобили за първи път от пет години насам. След продажбата той разполага с над 166 милиона акции.

След анкетата в Twitter акциите на Tesla поевтиняха с над 15% в понеделник и вторник, преди да отчетат повишение в цената от над 4% в сряда. Мъск остава най-богатият човек в света, но преднината му пред Безос се съкрати на 83 млрд. щ. долара.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !