Мъск може да продаде 10% от акциите си в Tesla

Offnews Последна промяна на 08 ноември 2021 в 09:50 217 0

Elon Musk Reflects on Tesla’s Darkest Hour: I Gave the Last of My Remaining Cash

Най-богатият човек в света Илoн Мъск обяви, че ще продаде 10% от акциите си в Tesla, ако за това гласуват повечето от участниците в анкета в Twitter. Тя беше пусната от изпълнителния директор на производителя на електромобили през уикенда и само за едно денонощие в нея се включиха 3.5 милиона потребители на социалната мрежа.

58 % от тях подкрепиха идеята за продажба на акциите, които въллизат на 21 млрд. щ. долара. Припомняме, че Tesla е най-скъпата автомобилна компания в света, а съвсем наскоро пазарната ѝ стойност надхвърли 1 трилион щ. долара.

Мъск прибягна към анкетата в Tesla като форма на протест срещу данъчните инициативи на Демократическата партия в Сената. Те предвиждат да бъдат обложени акциите и другите активи на богаташите, които досега не подлежаха на облагане.

"В последно време нереализираните печалби масово се използват като средство за избягване на данъци, затова аз предлагам да продам 10 процента от моите акции в Тесла" - обяви Илон Мъск. Той уточни, че не получава заплата или бонуси отникъде и притежава само акции.

Освен Tesla милиардерът притежава и други доходоносни бизнеси, сред които космическата компания Space X.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !