Космическият кораб Crew Dragon 2 на компанията SpaceX се скачи с МКС

Offnews Последна промяна на 25 април 2021 в 10:08 5420 0

Crew Dragon 2 1

Космическият кораб Crew Dragon 2 на космическата компания на Илън Мъск с четири астронавта на борда успешно се скачи с Международната космическа станция. Една от най-важните особености на тази мисия бе използването за първи път в историята на вече летяла първа степен на ракетата Falcon 9 и вече летял Crew Dragon.

Корабът Crew Dragon 2 бе изведен в орбита на 23-ти април тази година. Екипажът се състои от астронавтите на три космически агенции. Американската НАСА е представена от командира на кораба Шейн Кимро (Shane Kimbrough) и пилота Меган МакАртър (Megan McArthur). Останалите са астронавтът на Европейската космическа агенция (ЕКА) Томас Песке (Thomas Pesquet) и астронавтът на Японската агенция за аерокосмически изследвания (JAXA) Акихико Хосиде (Akihiko Hoshide).

Скачването с американския модул Harmony на МКС бе осъществено в изцяло автоматичен режим.

Този екип ще остане на борда на Международната космическа станция в продължение на шест месеца. Crew Dragon 2 трябва да се завърне на Земята към 31 октомври. Следващата пилотирана мисия Crew-3 е обявена от НАСА за 23 октомври тази година, а четвъртата Crew-4 е планирана за 2022 година.

Вече са известни членовете на екипажа на Crew-3. Това са астронавтът на НАСА Раджа Чари (Raja Chari) и пилотът Том Маршбърн (Tom Marshburn). От страна на ЕКА ще участва Матиаяс Маурър (Matthias Maurer), а четвъртият член още не е обявен.

 

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !