Китайската компания MingYang Smart Energy започва изграждането на две колосални вятърни турбини

Offnews Последна промяна на 23 февруари 2022 в 17:41 546 0

A Chinese company is building a colossal 16 MW offshore wind turbine

Китайската компания MingYang Smart Energy започна изграждането на две вятърни турбини с мощност 16,6 мегавата всяка от тях. Те ще са част от морската вятърна електроцентрала MingYang Yangjiang Qingzhou Four, която се намира в Южнокитайско море.

Двете гигантски вятърни турбини ще се присъединят към другите 59 вятърни турбини с мощност по осем мегавата, като по този начин въпросната вятърна електроцентрала ще има сумарна мощност от 505,2 мегавата. Плановете са тя да бъде включена към електропреносната мрежа на Китай през 2026 година.

Едната от тези две гигантски вятърни турбини носи името MySE 16.0-242, висока е 242 метра и може да осигури електрическа енергия за 20 хиляди домакинства. Тази турбина ще генерира 80 хиляди мегаватчаса електроенергия годишно и ще произвежда с 45% повече електрическа енергия в сравнение с предишната турбина MySE 11.0-203. Дължината на лопатките на перката е 118 метра, а самата перка обхваща площ колкото шест футболни стадиона. Компанията-производител подчертава, че по време на своя технологичен живот една от тези турбини предотвратява изхвърлянето на над 1,6 милиона тона въглероден диоксид в атмосферата на Земята.

И двете турбини ще бъдат изградени навътре в морето, като тези места са много подходящи за подобна дейност.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !